Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/noyanele/domains/avandelectronic.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/home/avandele/:/tmp/:/var/tmp/:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/php81/lib/:/usr/local/php81/lib/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/php82/lib/:/usr/local/php83/lib/:/usr/local/lib/php/) in /home/avandele/domains/avandelectronic.com/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 157
مولتی متر دیجیتال چیست و چه کاربردی در صنعت الکترونیک دارد‌؟
مولتی متر دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد | آوند الکترونیک

مولتی متر دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد

در صنعت الکترونیک یکی از فرآیند‌های مهم پروسه‌ی تست و بررسی است. تست و بررسی مراحل مختلفی دارد و در هر کدام از این مراحل یکی از موارد مورد تست و بررسی قرار می‌گیرد‌. تست و بررسی عملکردی برد‌های الکترونیکی و قطعات الکترونیکی یکی از این مراحل است‌. در ادامه‌ی این مقاله با یکی از مهم‌ترین ابزار‌های تست برد و قطعات الکترونیکی به نام مولتی متر دیجیتال آشنا می‌شویم و ویژگی‌های آن را مرور می‌کنیم‌. برای آنکه متوجه شوید مولتی متر چیست تا انتهای این مقاله با آوند الکترونیک همراه باشید‌.

مولتی متر چیست‌؟

مولتی متر یک ابزار بررسی و اندازه‌گیری است که وظیفه‌ی اندازه‌گیری مقادیر دیجیتالی مختلفی همچون ولتاژ‌ها‌، جریان و مقاومت را برعهده دارد‌. مولتی متر‌ها دارای ۲ خروجی هستند که قبل و بعد از قطعه‌ی مودر نظر قرار می‌گیرند و سپس با جریان دادن به قطعه و محاسبه‌ی تغییر جریان‌، ولتاژ و مقاومت از سلامت و کارآیی درست قطعه مطمئن می‌شوند‌. از مولتی متر‌ دیجیتال و به طور کلی مولتی متر‌ها در واحد‌های کنترل کیفی شرکت‌هایی که در صنعت برد‌های الکترونیک فعالیت می‌کنند استفاده می‌شود‌.

از آنجایی که ویژگی‌های انواع قطعات الکترونیکی با یکدیگر متفاوت است‌، مولتی متر‌ها باید قابل تنظیم باشند‌. به همین منظور در مولتی متر دیجیتال یک پیچ قرار دارد که به وسیله‌ی آن واحد‌ها و رنج جریان ورودی به قطعه را می‌توان تنظیم کرد‌. به این پیچ‌، پیچ سلکتور مولتی متر می‌گویند‌. برای تست کردن هر قطعه‌ی الکترونیکی باید به ویژگی‌های قطعه توجه کرد و رنج متناسب با همان قطعه را انتخاب کرد‌.

انواع مولتی متر چیست‌؟

مولتی متر‌ها به صورت کلی به ۲ دسته‌ی مولتی متر‌های آنالوگ و مولتی متر‌های دیجیتال تقسیم بندی می‌شوند که از نظر کاربردی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند‌. در ادامه به مقایسه‌ی مولتی متر آنالوگ و مولتی متر دیجیتال با یکدیگر می‌پردازیم‌.

انواع مولتی متر‌ها | آوند الکترونیک

مقایسه انواع مولتی متر دیجیتال و آنالوگ

  • تفاوت اصلی‌ای که مولتی متر دیجیتال با نمونه‌ی آنالوگ خود دارد در داشتن صفحه‌ی نمایش است‌. مولتی متر دیجیتال برای نمایش مقادیر اندازه گیری شده از عقربه استفاده می‌کند و در مولتی متر دیجیتال این مقادیر به صورت دقیق در یک صفحه‌ی نمایش دیجیتالی قابل رویت است‌.
  • تفاوت بعدی مولتی متر‌های دیجیتال نسبت به مولتی متر‌های آنالوگ در دقت اندازه گیری آن‌هاست‌. مولتی متر دیجیتال از دقت بالا‌تری نسبت به مولتی متر آنالوگ برخوردار است‌.
  • قابلیت اطمینان یکی دیگر از تفاوت‌هایی است که مولتی متر دیجیتال را از مولتی متر آنالوگ جدا می‌کند‌. مولتی متر دیجیتال از قابلیت اطمینان بالا‌تری نسبت به مولتی متر انالوگ برخودار است‌.
  • یکی از مزیت‌های مولتی متر دیجیتال نسبت به مولتی متر آنالوگ در نحوه‌ی استفاده‌ی آسان‌تر مولتی متر دیجیتال است‌. مولتی متر‌های دیجیتال به علت داشتن نمایشگر و ذخیره سازی آخرین مقادیری که با‌ آن‌ها اندازه‌گیری کردید در استفاده بسیار راحت‌تر هستند‌.
  • تنوع بیشتر نیز یکی دیگر از تفاوت‌های انواع مولتی متر است‌. مولتی متر دیجیتال تنوع بیشتری دارد و به کمک نمونه‌های پیشرفته‌ی آن می‌توان به صورت همزمان مقادیر مختلفی از یک قطعه‌ی الکترونیکی را بررسی کرد‌.
  • توانایی اندازه‌گیری متغیر‌های متنوع‌تر نیز یکی از مزیت‌های اصلی‌ای است که انتخاب مولتی متر دیجیتال را به صرفه‌تر می‌کند‌. برخی از مولتی متر‌های دیجیتالی جدید قابلیت اندازه‌گیری فرکانس‌، دما‌ و متغیر‌های دیود و ترانزیستور را دارند‌.
  • تفاوت در قیمت نیز از تفاوت‌های مولتی متر‌های دیجیتال و آنالوگ است‌. معمولا مولتی متر‌‌های دیجیتالی قیمت بالا‌تری نسبت به مولتی متر‌های آنالوگ دارند‌.
مقایسه‌ی انواع مولتی متر‌ها | آوند الکترونیک

مقایسه مولتی متر دیجیتال و مولتی متر آنالوگ

با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه شد متوجه شدیم که مولتی متر دیجیتالی انتخابی بسیار بهتر نسبت به مولتی متر‌های آنالوگ محسوب می‌شود و بهتر است برای استفاده در ازمایشگاه‌ها از مولتی متر‌های دیجیتالی استفاده شود‌.

کاربرد مولتی متر دیجیتال

مولتی متر دیجیتال کاربرد‌های زیادی دارد و در طیف گسترده‌ای از صنعت برد‌های الکترونیکی از مولتی متر دیجیتال استفاده می‌شود‌. در ادامه به توضیح تعدادی از کاربرد‌های مولتی متر‌های دیجیتالی در صنعت الکترونیک می‌پردازیم‌.

تعمیر و نگهداری برد‌های الکترونیکی

یکی از کاربرد‌های مولتی متر‌ها در صنعت الکترونیک در فرآیند تعمیر برد الکترونیکی است‌. در پروسه‌ی تعمیر برد با استفاده از مولتی متر متوجه می‌شویم که کدام قطعات برد دچار آسیب شده‌اند و نیاز به تعمبر یا تعویض دارند‌.

عیب یابی مدار‌های الکترونیکی

گاهی اوقات ممکن است عیب یک برد الکترونیکی مربوط به یک قطعه نباشد و وجود عیب‌هایی در چند قطعه باعث عدم کارآیی صحیح برد شده باشد در این زمان از مولتی متر استفاده می‌کنیم تا متوجه شویم که عیب برد الکترونیکی مربوط به کدام قسمت است‌. به طور مثال ممکن است با استفاده از مولتی متر متوجه شویم که قطعه‌ای به درستی کار می‌کند و به خودی خود ایرادی ندارد و در مدار کار نمی‌کند در این زمان متوجه می‌شویم که ترک کشی برد که به این قطعه می‌رسد دچار آسیب شده است‌.

آزمایش و بررسی قطعات الکترونیکی

در شرکت‌های معتبر مونتاژ برد الکترونیکی قبل از انجام پروسه‌ی مونتاژ‌، تمامی قطعات الکترونیکی استفاده شده در برد را با استفاده از مولتی متر بررسی می‌کنند تا از مونتاژ قطعات معیوب جلوگیری کنند و هزینه‌های مونتاژ برد را به حداقل برسانند‌.

کاربرد‌های آموزشی

در صنعت الکترونیک هنگامی که می‌خواهیم کاربرد قطعات و تاثیری که هر قطعه روی جریان‌، ولتاژ یا مقاومت می‌گذارد را آموزش دهیم باید از مولتی متر استفاده کنیم‌. با استفاده از ابزار‌ها برای آموزش می‌توانیم مفاهیم تئوری را به سادگی به صورت عملی آموزش دهیم‌.

کاربرد مولتی متر در صنایع مختلف

مولتی متر در صنایع مختلفی کاربرد دا‌رد به صورت کلی در هر صنعتی که بخشی از آن به برد‌های الکترونیکی و قطعات الکترونیکی مربوط باشد از مولتی متر استفاده می‌کند‌. تعدادی از این صنایع عبارتند از‌: صنعت خودرو سازی‌، صنعت لوازم خانگی‌، صنعت گوشی‌های هوشمند و‌…

ویژگی‌های مولتی متر دیجیتال

مولتی متر‌های دیجیتالی علاوه بر ویژگی‌هایی که در بخش مقایسه‌ی آن‌ها با مولتی مترهای آنالوگ بیان کردیم‌، ویژگی‌های دیگری نیز دارند مثل تنظیم دامنه‌ی اندازه‌گیری‌ و تنظیم سرعت اندازه‌گیری

ویژگی‌های مولتی متر دیجیتال | آوند الکترونیک

ویژگی مولتی متر دیجیتال

تنظیم دامنه‌ی اندازه‌گیری

می‌توان مولتی متر‌های دیجیتال را طوری تنظیم کرد که صرفا در دامنه‌ی خاصی بتوانند متغیر مدنظر ما را اندازه گیری کنند‌. این قابلیت در تست قطعاتی که دامنه‌ی تغییر مشخصی دارند کاربرد دارد‌.

تنظیم سرعت اندازه‌گیری

یکی دیگر از ویژگی‌های مولتی متر دیجیتال تنظیم سرعت اندازه‌گیری است‌. مدت زمانی که طول می‌کشد تا مقادیر متغیر‌هایی که می‌خواهیم‌، توسط مولتی متر نمایش داده شود را سرعت اندازه‌گیری می‌گویند‌. سرعت اندازه‌گیری در مولتی متر دیجیتال به صورت مستقیم قابل تنظیم نیست اما با مشخص کردن دامنه‌ و نوع و متغیری که می‌خواهیم اندازه‌گیری شود می‌توانیم سرعت اندازه‌گیری را تعیین کنیم‌.

مولتی متر‌؛ ابزاری حیاتی برای صنعت الکترونیک

در این مقاله با مولتی متر‌ها‌، انواع آن‌ها کاربرد و روش کارشان آشنا شدیم و دانستیم که این ابزار‌ مهم در صنعت الکترونیک چه نقش حیاتی‌ای ایفا می‌کند‌. ما در شرکت آوند الکترونیک برای تعمیر برد‌، تست قطعات الکترونیکی‌ و تست و بررسی نهایی برد از مولتی متر دیجیتال و ابزار‌های تخصصی دیگری استفاده می‌کنیم که محصول نهایی‌ای که به شما مشتریان عزیز ارائه می‌دهیم سالم‌، باکیفیت و با طول عمر بالایی باشد‌. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم‌.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب