در دنیای امروز، اتوماسیون صنعتی به عنوان عنصری کلیدی در ارتقای راندمان شرکتها و کارخانهجات استفاده میشود. در اتوماسیون صنعتی استفاده از بردهای الکترونیکی به عنوان ابزاری قدرتمند در جهت ایجاد تحولات عظیم در شرکتها استفاده میشود. در اصل بردهای الکترونیکی نقش اصلی و حیاتیای در ابزارها و دستگاههای اتوماسیون صنعتی ایفا میکنند. در این مقاله، به بررسی مزایا، ویژگیها، مراحل استفاده و معنی و مفهوم اتوماسیون صنعتی با استفاده از بردهای الکترونیکی میپردازیم.
اتوماسیون صنعتی با استفاده از بردهای الکترونیکی به چه معناست؟
اتوماسیون صنعتی به معنای استفاده از سیستمهای خودکار برای کنترل و نظارت بر فرآیندهای تولید به منظور افزایش راندمان، کیفیت و ایمنی است. بردهای الکترونیکی نقش مغز متفکر این سیستمهای خودکار را ایفا میکنند. آنها با دریافت اطلاعات از سنسورها، پردازش آنها و ارسال دستورات به تجهیزات، وظایف مختلف را به طور خودکار انجام میدهند. به این فرآیند دریافت اطلاعات، پردازش و ارسال آنها به تجهیزات مختلف که توسط بردهای الکترونیکی انجام میشود اتوماسیون صنعتی گفته میشود. امروزه بیشتر شرکتها و کارخانههای بزرگ از سیستمها و تجهیزات این اتوماسیون برای افزایش بهرهوری نیروها و راندمان کلی شرکت استفاده میکنند.
مزایای اتوماسیون صنعتی با استفاده از بردهای الکترونیکی
استفاده از سیستمهای اتوماسیون برای شرکتها مزیتهایی دارد که دانستن این مزیتها میتواند به دید ما نسبت به اتوماسیون صنعتی کمک کند. در ادامه به بررسی و توضیح مزایایی که استفاده از اتوماسیون صنعتی برای کسب و کارها رقم میزند میپردازیم.
افزایش راندمان تولید
یکی از کارهایی که این اتوماسیون برای کسب و کارها رقم میزند کم کردن یا حذف دخالت انسان از فرآیندهایی است که میتاون آنها را با استفاده از سیستمها و دستگاههای اتوماتیک انجام داد. با حذف دخالت انسان در فرآیندهای تولید و جایگزینی آن با سیستمهای اتوماتیک، سرعت و دقت تولید به طور قابل توجهی افزایش مییابد. همچنین خطاهای انسانیای که ممکن است در فرآیند تولید اتفاق بیوفتد به حداقل میرسد و کیفیت محصول ارتقا پیدا میکند.
استفاده از اتوماسیون صنعتی و دستگاههای اتوماتیک در کارخانهها
کاهش هزینهها
یکی دیگر از مزیتهای استفاده از اتوماسیون صنعتی کاهش هزینههایی است که اتوماتیک نبودن سیستمهای تولید و خطاهای انسانی برای کسب و کار رقم میزند. در این اتوماسیون با حذف ضایعات و خطاهای انسانی، هزینههای تولید را به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند و این موضوع استفاده از اتوماسیونهای مدرن را به شدت محبوب کرده است.
افزایش کیفیت محصولات
همانطور که گفتیم با استفاده از اتوماسیونهای صنعتی در سیستمهای مدرن، دستگاههای اتوماتیک جایگزین سیستمها و دستگاههای مبتنی بر نیروی انسانی میشوند. این سیستمهای اتوماتیک با دقت و ظرافت بالایی که دارند، محصولاتی با کیفیت و عاری از نقص تولید میکنند و به صورت کلی کیفیت محصولات تولید شده را به صورت قابل توجهی افزایش میدهند.
ارتقای ایمنی
یکی از مواردی که در کارگاهها، شرکتها و کارخانهها مورد توجه قرار میگیردتامین امنیت نیروهای انسانی است که بسیار اهمیت دارد این موضوع در کسب و کار هایی که از اتوماسیونهای صنعتی استفاده میکنند به حداقل میرسد. اتوماسیون صنعتی با حذف خطرات انسانی، محیط کاری امنتر را برای کارکنان فراهم میکند و سیستمهای اتوماتیک این اتوماسیون نیز ملاحظات ویژهای برای تامین امنیت کارکنان در نظر میگیرد.
قابلیت انعطافپذیری
یکی از مهمترین و کاربردیترین مزیتهای استفاده از سیستمهای اتوماسیون صنعتی قابلیت انعطاف پذیری این سیستمهاست. سیستمهای اتوماتیک به راحتی قابل برنامهریزی و تنظیم هستند و میتوان از آنها برای تولید محصولات مختلف استفاده کرد. همچنین میتوان این سیستمها را مطابق با ملاحظات و مواردی که مدنظر دارید شخصی سازی کنید تا بهترین راندمان را در استفاده از این سیستمها دریافت کنید.
برنامه ریزی اتوماسیون صنعتی مطابق با خواست شما
جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها
یکی از مواردی که در کسب و کارها اهمیت دارد اعمال تغییرات مطابق با اطلاعاتی است که تا کنون در کسب و کار وجود داشته است. سیستمهای اتوماسیون صنعتی با استفاده از بردهای الکترونیکی میتوانند دادههای مربوط به فرآیند تولید را جمعآوری و تجزیه و تحلیل کنند که این امر به بهبود عملکرد و راندمان سیستم کمک میکند.
مراحل استفاده از اتوماسیون صنعتی با استفاده از بردهای الکترونیکی
استفاده از اتوماسیونهای صنعتی مراحلی دارد که دقت در انجام این مراحل باعث میشود که بتوانید بیشترین استفاده را از سیستمهای اتوماسیون صنعتی ببرید و تا حد امکان هزینههای خود را کاهش دهید. در ادامه به مراحل استفاده از این اتوماسیون میپردازیم.
- مرحله اول نیازسنجی و تعیین اهداف: در این مرحله، نیازها و اهداف اتوماسیون صنعتی به طور دقیق مشخص میشود. این مرحله بسیار اهمیت دارد چرا که با تعیین درست اهداف و نیاز سازمان خود میتوانید هزینهی اجرای این اتوماسیون را کاهش دهید و علاوه بر آن در آینده و با گسترش کسب و کارتان نیاز به سیستمهای جدیدتر اتوماسیون صنعتی نداشته باشید.
- مرحله دوم انتخاب بردهای الکترونیکی مناسب: با توجه به نیازهای مشخص شده در مرحله اول، بردهای الکترونیکی مناسب انتخاب میشوند. این بردهای الکترونیکیای که در اتوماسیون صنعتی کسب و کار شما کاربرد دارند با توجه به مرحلهی اول یعنی نیاز سنجی و تعیین اهداف انتخاب میشوند. در بسیاری از موارد ممکن است که نیاز باشد این بردها طراحی شوند و توسط شرکتهای مونتاژ برد الکترونیکی، مطابق با کسب و کار شما ساخته شوند.
- مرحله سوم طراحی و برنامهریزی سیستم: سیستمهای اتوماسیون صنعتیای که شما در نظر دارید مطابق با خواستههای شما برنامه ریزی میشوند. این برنامه ریزی روی بردهای الکترونیکی و توسط متخصصان مجرب این حوزه انجام میشود.
- مرحله چهارم نصب و راه اندازی: مرحلهی بعدی نصب و راه اندازی سیستم اتوماسیون صنعتی است. این سیستمها با توجه به برنامه ریزی انجام شده و کاری که قرار است انجام دهند در محل مورد نظر نصب و راه اندازی میشوند.
- مرحله پنجم تست و عیب یابی: این سیستمها همانند سایر سیستمهای اتوماتیک نیاز به تست شدن دارند تا از کارآیی درست این سیستمها مطمئن شویم.
- مرحله ششم آموزش و پشتیبانی: مرحلهی آخر آموزش و پشتیبانی سیستمهای اجرا شده است. در این مرحله به مدیران و کارکنان مطابق با دسترسیهایی که دارند، نوع استفاده و نحوهی نگهداری از سیستم اتوماسیون صنعتی آموزش داده میشود.
انواع سیستمهای اتوماسیون صنعتی با استفاده از بردهای الکترونیکی
سیستمهای اتوماسیون صنعتی از انواع مختلفی تشکیبل شدهاند که در ادامه به این انواع اشاره میکنیم.
- سیستمهای کنترل منطقی قابل برنامهریزی (PLC): این سیستمها برای کنترل و نظارت بر فرآیندهای صنعتی به کار میروند.
- سیستمهای کنترل توزیع شده (DCS): این سیستمها برای کنترل و نظارت بر فرآیندهای پیچیده و گسترده در صنایع بزرگ به کار میروند.
- سیستمهای کنترل نظارتی و اکتساب داده (SCADA): این سیستمها برای جمعآوری دادهها، نظارت بر فرآیندها و کنترل آنها از راه دور به کار میروند.
- رباتهای صنعتی: رباتها برای انجام وظایف تکراری و خطرناک در محیطهای صنعتی به کار میروند.
استفاده از رباتها برای اتوماتیک کردن اتوماسیون صنعتی
استفاده از اتوماسیون صنعتی؛ روشی برای افزایش بهرهوری و کیفیت
در این مقاله با سیستم اتوماسیون صنعتی آشنا شدیم و دانستیم که این سیستمها چه کمکی به کسب و کارها میکنند. همچنین با مزیتها و مراحلی که باید طی کنیم تا بتوانیم از این سیستمها در کسب و کار خود استفاده کنیم آشنا شدیم. بردهای الکترونیکی نقش بسیار حیاتی در سیستمهای اتوماسیون صنعتی ایفا میکنند و بدون استفاده از بردهای الکترونیکی عملا این اتوماسیون کاربردی ندارد.
شرکت آوند الکترونیک به صورت تخصصی به طراحی، تولید و برنامه ریزی بردهای الکترونیکی برای استفاده کردن از آنها در اتوماسیونهای صنعتی مشغول است. شما میتوانید برای استفاده از اتوماسیونهای صنعتی در محیط کسب و کار خود از مشاورهی تخصصی و رایگان کارشناسان آوند الکترونیک بهرهمند شوید. برای این کار کافیست در ساعات اداری با شماره تماسهای پایین صفحه تماس بگیرید یا اطلاعات فرم صفحهی تماس با ما تکمیل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.